Byggerådgivning for private og erhverv

Tegnestue

Vi hjælper dig til at komme i mål

For at få en byggetilladelse i hus, er der brug for tegninger af projektet. Sammen med ansøgning af byggetilladelse kan vi udarbejde tegningerne over dit projekt. Og når byggeriet står færdigt, er vi også behjælpelige med at færdigmelde byggeriet over for myndighederne.

Måske har du nogle billeder og ideer af noget du har set, som du godt kunne tænke dig noget i samme stil med. Det kan også være at noget nyt skal passes ind med den eksisterende bebyggelse på grunden.

Alt efter hvor langt du er i processen, samler vi op på det og lægger en plan sammen med dig om at komme i mål.

En projekteringsfase kan i princippet opdeles i 5 faser:

Fase 1: Idéoplæg og skitsetegning

I den her fase arbejder man med alle ideer og drømme. Det er ud fra dine ønsker at vi laver de skitser og tegninger, der illustrerer dine ideer. Derefter forholder vi os til om ønsker og ideer er mulige at bygge og økonomisk mulige med det budget der er til rådighed.

Fase 2: Dispositionsforslag / Projektforslag

I denne fase tegnes projektet næsten færdigt. Her laves der plantegninger, snittegninger og facadetegninger så man kan se helheden i projektet og dets muligheder. Det er også her der drøftes og udvælges materialer til facade, tag, vinduer osv. Der bliver kigget på hvordan projektet skal kunne bygges og hvilke muligheder der er for tekniske installationer.

Fase 3: Myndighedsprojekt

Her indsendes tegningsmaterialet til myndighederne med henblik på at få en byggetilladelse.

For at få byggetilladelse fra din lokale kommune skal du have lavet et “myndighedsprojekt”. Dette er et projekt, der viser, hvordan du planlægger at bygge dit nye hjem, tilbygning/ombygning eller sommerhus. Efter du har fået udarbejdet et myndighedsprojekt sammen med en professionel rådgiver, vil du få alle nødvendige myndigheds tegninger og beskrivelser klar til ansøgningen til kommunen for godkendelse af byggetilladelsen.

​Ønsker du de rigtige tegninger til dit byggeprojekt, tager vi normalt udgangspunkt i de eksisterende tegninger af din bolig eller grund. Eventuelle ændringer, der er foretaget på dit hus siden da, såsom montering af nye vinduer eller døre, skal tegnes ind på de nye tegninger.

Nogle gange er vi nødt til at foretage målinger, fordi tegningerne af en bolig eller grunden, den ligger på, ikke er fuldstændige. Hvis der mangler opmåling af skel til en eksisterende bolig, skal vi måske hyre en landinspektør.

Ved nybyggeri på en ubebygget grund vil lokalplanen udstikke retningslinjer for, hvad det er for tegninger og planer, du skal bruge.

Det kan f.eks. være ved projekter som:

– Ny tilbygning

– Uudnyttet tagetage, etablering af 1. sal

– Udestue/tilbygning

– Garage/carport over 50 kvm.

– Ved efterisolering udover 25 cm med videre…

Fase 4: Hovedprojekt

I denne fase laves alle detaljer omkring husets samlinger og udførelse.

Hovedprojektet er en viderebearbejdning af enten myndighedsprojektet (det materiale, du sender til kommunen eller andre myndigheder for at søge byggetilladelse) eller arkitektskitsen. Et hovedprojekt er det endelige, færdigtegnede byggeprojekt som bruges til at indhente tilbud fra håndværkerne, og vigtigst af alt danner det grundlag for, hvordan byggeriet skal udføres. Hvis hovedprojektet bruges til at indhente tilbud, er det vigtigt at huske på, at håndværkerne vil forholde sig til og give tilbud ud fra det, de kan se og læse i hovedprojektet og i princippet ikke andet.

Hovedprojektet danner desuden grundlag for den byggekontrakt, der skrives med byggefirmaet, og hvori omfanget af byggeriet fastlægges. Kontrakten vil fx referere til tidsplanen og indeholde aftale om evt. betalinger, garantistillelse, eller om forsinkelser udløser dagbøder osv.

Hovedprojektet omfatter dokumentfortegnelse, byggesagsbeskrivelse, arbejdsbeskrivelser, tegninger, tidsplan og tilbudslister. Rådgiveren specificerer i udbudsgrundlaget omfanget af eventuel projektering, der udføres af rådgiveren efter kontrahering, eventuelt i form af samprojektering. Rådgiveren stiller krav til leverandørers og entreprenørers supplerende leverandør- og entreprenørprojektering og dokumentationen heraf. Ved digital projektering indgår IKT specifikationen som grundlag for leverandør- og entreprenørprojekteringen. Rådgiveren fastlægger i udbudsgrundlaget omfanget af rådgiverens granskning og eventuelle kontrol af leverandør- og entreprenørprojektering. Rådgiveren udarbejder udbudskontrolplan. Hovedprojektet skal opstille krav til de udførendes aflevering af drifts- og vedligeholdelsesvejledninger mv. I samarbejde med projekteringslederen bidrager rådgiveren til udarbejdelse af udkast til byggesagsbeskrivelse. Rådgiveren medvirker i samarbejde med projektets øvrige rådgivere ved tilbudsindhentning, evaluering af indkomne tilbud, tekniske og økonomiske afklaringer samt ved udarbejdelse af indstilling af tilbud.

Fase 5: Udførelse/ opførelse

Der udføres kvalitetskontrol løbende med det arbejde, der udføres under opførelsen af projektet.

Der kan under opførelsen vise sig at der skal laves nogle andre løsninger end de projekterede løsninger og det er også her at der vil være en tidsplan for byggeriet samt en styring af økonomien.

Ring til os på

eller bliv kontaktet:

Felter med * er påkrævet.